Fevkalbeşer Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Fevkalbeşer" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, Türkçeye Arapçadan geçmiştir. "Fevkalbeşer" kelimesinin anlamı, "insanüstü, olağanüstü, sıradışı" gibi anlamlara gelir.

Bu kelime, insanın normal sınırlarının ötesinde olan, olağanüstü niteliklere sahip olduğunu belirtmek için kullanılır.

Örnek cümleler:

• O, fevkalbeşer bir zeka ile sorunları çözebiliyor.
  • Bu resim, fevkalbeşer bir yetenekle çizilmiş olmalı, detaylar çok ince.
  • Sporcu, fevkalbeşer bir performans sergileyerek rekor kırdı.
  • Onun müziği dinleyince, fevkalbeşer bir duygu seli içine kapılıyorum.
  • Bilim insanları, fevkalbeşer bir keşif yaparak tıp alanında devrim yarattı.

Bu örneklerde görüldüğü gibi, "fevkalbeşer" kelimesi olağanüstü yetenekleri, nitelikleri veya başarıları ifade etmek için kullanılır.