Velhasıl Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Velhasıl" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir ifade olarak kabul edilir. Köken olarak Arapça "وَالْحَصَال" (wa al-haṣāl) ifadesinden türetilmiştir. "Haṣāl" kelimesi, sonuç, netice veya özet anlamlarına gelirken, "wa al" ifadesi ise "ve" anlamına gelir.

Bu nedenle "velhasıl" kelimesi, bir metni veya konuşmayı sonuçlandırmak, özetlemek veya net bir şekilde ifade etmek amacıyla kullanılır.

Anlamı: "Velhasıl" kelimesi, bir konunun özetini çıkarmak, sonucunu belirtmek veya özetleme amacıyla kullanılan bir ifadedir.

Bir düşünceyi, bir hikayeyi veya bir durumu kısaca özetlemek için bu kelime sıklıkla tercih edilir.

Örnek Cümle:

• Toplantının sonunda, projenin ilerleme durumuyla ilgili velhasıl bir değerlendirme yaptık.
  • Anlatıcının öyküyü sona erdirmek için kullandığı kelime "velhasıl" oldu ve ana temasını özetledi.
  • Tartışma sonunda, herkesin katkılarına dayanarak, velhasıl olarak en iyi çözüm yolunun bu olduğuna karar verdik.