Klasik Arkeoloji Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Klasik Arkeoloji bölümü, antik dönemlerdeki medeniyetlerin kültürlerini, tarihi ve sanatsal eserlerini inceler. Bu bölümde öğrenciler, Yunan ve Roma medeniyetleri ile ilgili sanatsal, mimari, kültürel ve tarihi konuları öğrenirler. Ayrıca, antik dönemlere ait arkeolojik kalıntıları inceleyerek, bu medeniyetlere ait bilgi birikimlerini genişletirler.Klasik Arkeoloji mezunları, müzelerde, tarihi alanlarda, arkeolojik kazı ekiplerinde ve akademik kariyerlerinde çalışabilirler.

Bu kişiler, tarihi ve sanatsal eserlerin korunması, onarımı, belgelenmesi, sergilenmesi ve teşhiri konularında uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, antik dönemlerin sanatsal, mimari, kültürel ve tarihi konularını öğretmek üzere eğitmen olarak da çalışabilirler.Klasik Arkeoloji mezunları, müzelerde, tarihi alanlarda, arkeolojik kazı ekiplerinde ve akademik kariyerlerinde çalışabilirler. Bu kişiler, tarihi ve sanatsal eserlerin korunması, onarımı, belgelenmesi, sergilenmesi ve teşhiri konularında uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, antik dönemlerin sanatsal, mimari, kültürel ve tarihi konularını öğretmek üzere eğitmen olarak da çalışabilirler.