Gıda Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

Gıda Teknolojisi Önlisans Programı, gıda işleme teknikleri, gıda koruma yöntemleri, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası ve gıda mühendisliği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere gıda işleme ve üretim tekniklerini, gıda mühendisliği prensiplerini, gıda güvenliği ve kalite kontrolünü öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, gıda işleme tesislerinde, gıda üretim şirketlerinde, laboratuvarlarda veya gıda araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Gıda işleme süreçlerini yönetebilir, yeni ürünlerin geliştirilmesinde rol alabilir, gıda üretim tekniklerini uygulayabilir ve üretim süreçlerinde kalite kontrolü sağlayabilirler. Ayrıca, gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uyumu denetleyebilir, gıda ürünlerinin raf ömrünü artırmak için koruma yöntemleri kullanabilir ve gıda sektöründeki yenilikleri takip edebilirler.