Et ve Ürünleri Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Et ve Ürünleri Teknolojisi Önlisans Programı, et üretimi, et işleme teknikleri, et kalitesi kontrolü, et depolama ve et ürünleri teknolojisi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere et üretim süreçlerini, et kesimi ve işleme tekniklerini, et depolama yöntemlerini ve et ürünleri teknolojilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, et işleme tesislerinde, et üretim şirketlerinde, gıda laboratuvarlarında veya kalite kontrol birimlerinde çalışabilirler. Et kesimi ve işleme işlemlerini gerçekleştirebilir, et kalitesini kontrol edebilir, et depolama ve paketleme yöntemlerini uygulayabilirler. Ayrıca, et ürünleri teknolojileri konusunda araştırmalar yapabilir, yeni ürünler geliştirebilir ve kalite kontrol süreçlerini yönetebilirler.