Endüstriyel Kalıpçılık Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Endüstriyel Kalıpçılık Önlisans Programı, endüstriyel üretim için kalıp tasarımı, kalıp imalatı, kalıp malzemeleri ve kalıp teknikleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere kalıp tasarımı ve imalat süreçlerini, kalıp malzemelerinin seçimini ve kalıp tekniklerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, üretim sektöründe kalıp tasarımı ve imalatıyla ilgili pozisyonlarda çalışabilirler. Endüstriyel üretim için kalıp tasarlayabilir, kalıp imalat süreçlerini yönetebilir, kalıp malzemelerini seçebilir ve kalıp tekniklerini uygulayabilirler. Endüstriyel kalıpların tasarımını yapabilir, 3D modelleme ve CAD/CAM yazılımlarıyla çalışarak kalıp imalatını gerçekleştirebilirler. Ayrıca, kalıp imalatında kullanılan malzemelerin seçimini yapabilir, kalıp testleri ve iyileştirmeleri yapabilir, üretim süreçlerinde kalite kontrolünü sağlayabilirler.