Grafik Tasarımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Grafik Tasarımı Önlisans Programı, görsel iletişim, tipografi, renk teorisi, grafik tasarım yazılımları, marka tasarımı ve görsel sunum teknikleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere grafik tasarım ilkelerini, görsel iletişim becerilerini, tasarım yazılımlarını kullanmayı ve marka kimliği oluşturma konularını öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, reklam ajanslarında, tasarım stüdyolarında, yayınevlerinde veya medya kuruluşlarında çalışabilirler. Grafik tasarım projeleri geliştirebilir, logo ve marka tasarımları yapabilir, görsel sunumlar hazırlayabilir ve reklam kampanyalarında görsel iletişim materyalleri oluşturabilirler. Ayrıca, dijital tasarım becerilerini kullanarak web ve mobil arayüz tasarımları yapabilir, görsel trendleri takip edebilir ve yaratıcı çözümler üretebilirler.