Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı Nedir ?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı, sağlık sektöründe tıbbi laboratuvarlarda kullanılan laboratuvar teknikleri, laboratuvar cihazları, laboratuvar güvenliği ve tıbbi testler konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere laboratuvar teknikleri, hematoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, immunoloji ve patoloji gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, hastanelerde, tıbbi laboratuvarlarda, sağlık merkezlerinde veya araştırma laboratuvarlarında çalışabilirler. Tıbbi testlerin hazırlanması, laboratuvar cihazlarının kullanımı, numune analizi, sonuçların değerlendirilmesi ve raporlanması gibi görevleri yerine getirebilirler.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri mezunları, hastanelerde, tıp merkezlerinde, özel laboratuvarlarda veya sağlık kuruluşlarında istihdam edilebilirler.