Halıcılık ve Kilimcilik Önlisans Programı Nedir

Halıcılık ve Kilimcilik Önlisans Programı, el halısı ve kilim üretimi, dokuma teknikleri, renk kullanımı, desen tasarımı, halı kalite kontrolü ve el işi süreçleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere halı dokuma tekniklerini, desen oluşturma yöntemlerini, renk seçimini ve halı kalite kontrolünü öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, halı üretim atölyelerinde, halı fabrikalarında, el sanatları kooperatiflerinde veya halı tasarım stüdyolarında çalışabilirler. Halı üretimi sürecini yönetebilir, dokuma teknikleri uygulayabilir, desen tasarımları yapabilir ve halı kalitesini kontrol edebilirler. Ayrıca, geleneksel ve modern halı tasarımları yapabilir, halıların pazarlama ve satış süreçlerine katkıda bulunabilirler.