Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Önlisans Programı Nedir

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Önlisans Programı, doğalgaz dağıtım sistemleri, tesisat sistemleri, gaz yakıcıları ve doğalgaz tesisatı gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere doğalgaz sistemlerinin kurulumu, bakımı, onarımı ve güvenliği konularında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, doğalgaz dağıtım şirketlerinde, tesisat firmalarında, enerji sektöründe veya bina yönetimi şirketlerinde çalışabilirler. Doğalgaz tesisatı kurulumu yapabilir, gaz tesisat sistemlerini bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilir, doğalgaz kaçaklarını kontrol edebilir ve güvenlik protokollerini takip edebilirler. Ayrıca, enerji verimliliği önlemleri konusunda danışmanlık yapabilir ve müşterilere doğalgaz tesisatı hakkında teknik destek sunabilirler.