Heybet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Heybet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Hibet" kelimesinden türetilmiştir ve "muhteşemlik, büyüklük, etkileyicilik" anlamına gelir.

Türkçede kullanımıyla heybet, bir şeyin büyüklüğü, görkemi ve etkileyiciliği ile ilgilidir. Bu terim, bir şeyin göz kamaştırıcı ve etkileyici bir şekilde büyük ve görkemli olmasını ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Heybet, bir şeyin büyüklüğü, görkemi veya etkileyiciliği anlamına gelir.

Genellikle büyük yapılar, dağlar veya kişilerin etkileyici görünümünü ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Sultan Ahmet Camii'nin heybeti, İstanbul'un siluetini süsler.
  • Dağın eteklerinde yükselen orman, doğanın heybetini sergiler.