Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

İstihkak Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İstihkak" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "استحق" (istahaq) kökünden türetilmiştir.

Anlamı: "İstihkak" kelimesi, bir şeyi veya bir hakkı hak etme, kazanma veya layık olma anlamına gelir.

Bu kelime, bir kişinin veya kurumun belirli bir şeye veya koşula hak kazandığını ifade eder. İstihkak, genellikle adalet ve hakça paylaşım ile ilgili bağlamda kullanılır.

Örnek Cümle:

• Çalışanlar, yaptıkları iş karşılığında maaşlarını istihkak ederler.
  • Öğrenciler, sınavı başarıyla tamamlayarak mezuniyet haklarını istihkak ettiler.
  • Herkes eşit şartlarda yarıştı ve kazananlar ödülleri istihkak etti.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!