İcazet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
İcazet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "İcâze" kelimesinden türetilmiştir ve "izin verme, yetkilendirme" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla icazet, bir kişiye belirli bir işi yapma veya bir göreve atanma yetkisi veya izni verme eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
İcazet, bir kişinin belirli bir görevi veya işi yapma yetkisi veya izni almasını ifade eder. Genellikle resmi veya uzmanlık gerektiren görevlerle ilgilidir.

Örnek Cümle:

• Hekimlik mesleğine icazet aldıktan sonra hastaları tedavi etmeye başlayabilirsiniz.
  • Öğretmen adayları, eğitimcilik görevini yerine getirebilmek için öğretmenlik icazeti almalıdır.