Tenezzül Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Tenezzül" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "تنزل" (tanzil) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Tenezzül" kelimesi, bir şeyi veya birini aşağı görmek veya kendini daha üstün görmek anlamına gelir. Bu kelime, kibirlilik veya aşağılama içeren davranışları ifade etmek için kullanılır. Tenezzül, genellikle olumsuz bir bağlamda kullanılır.

Örnek Cümle:

• Zenginlik, bazı insanların diğerlerini tenezzül eden bir tavırla eleştirmelerine neden olabilir.
  • İnsanlar arasında tenezzül ve ayrımcılık, toplumda hoşgörüsüzlüğe yol açabilir.
  • Bir kişi, başkalarını aşağılayarak veya küçümseyerek tenezzül içinde davrandığında, bu olumsuz bir tutumdur.