Muâhede Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muâhede" kelimesi Arapça kökenli olup "a-h-d" kökünden türetilmiştir. Kök anlamı olarak "sözleşme" veya "anlaşma" anlamına gelir.

Anlamı: "Muâhede" kelimesi, iki veya daha fazla taraf arasında yapılan resmi bir sözleşme veya anlaşmayı ifade eder. Bu sözleşme genellikle belirli koşulları, taahhütleri ve taahhütlerin yerine getirilme süreçlerini içerir.

Örnek Cümle:

• İki ülke arasındaki muâhede, sınırın güvenliğini ve ticaret ilişkilerini düzenlemek için imzalandı.
  • Şirket ile çalışanlar arasındaki iş sözleşmesi, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını belirleyen bir muâhede olarak kabul edilir.
  • Hükümet yetkilileri, barış ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla uluslararası muâhedeleri imzalıyorlar.