İttihat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İttihat" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "اتحاد" (ittihad) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "İttihat" kelimesi, bir araya gelme, birleşme veya birlik oluşturma anlamına gelir.

Bu kelime, çeşitli grupların veya unsurların bir araya gelerek birliği veya ortak amaçları paylaştıkları bir durumu ifade eder. İttihat, genellikle sosyal, siyasi veya kültürel bağlamlarda kullanılan bir terimdir ve çeşitli bireylerin veya organizasyonların bir araya gelerek ortak bir hedefe ulaşmak için işbirliği yaptıklarını ifade eder.

Örnek Cümle:

• Ülkede milli birlik ve ittihat sağlanması, barış ve istikrarın korunmasına katkı sağlar.
  • Siyasi partiler, seçimlerde ittifaklar oluşturarak ortak bir amaç için bir araya gelebilirler.
  • İttihat ve dayanışma, toplumun güçlenmesine ve sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.