İltimas Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
İltimas kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "İltimâs" kelimesinden türetilmiştir ve "ayırt etme, özel muamelede bulunma" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla iltimas, kişinin başkalarına özel muamelede bulunma veya ayrıcalık tanıma eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
İltimas, kişinin bir başkasına özel bir muamele veya ayrıcalık tanıma eğilimini veya eylemini anlatır.

Genellikle kişisel ilişkiler, aidiyet veya ayrımcılıkla ilişkilendirilir.

Örnek Cümle:

• İş dünyasında, bazı insanlar iş yerinde iltimas görmek isteyebilirler, ancak bu adil bir uygulama olmayabilir.
  • Kamu hizmetlerinde herkesin eşit muamele görmesi gerektiği için iltimas pek hoş karşılanmaz.