Vukuf Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Vukuf" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "وقوف" (wuquf) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Vukuf" kelimesi, bir konuyu veya durumu anlama, kavrama veya farkında olma durumunu ifade eder.

Bu kelime, birinin bir şeyin farkında olması, bilincinde olması veya bir konuyu anlaması anlamında kullanılır. Aynı zamanda bir yerde durmak veya beklemek anlamında da kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• Konferansta konuşulanlar hakkında tam bir vukufa sahip olabilmek için dikkatlice dinlemek gerekir.
  • Yeni işimde, iş süreçlerini ve kuralları hızla öğrenip vukuf sahibi olmaya çalışıyorum.
  • Trafik ışıklarının kırmızı olduğunu gördüğünde aracınızı durdurmalısınız; bu, trafik kurallarına vukufunuzu gösterir.