İngilizce Veri Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

İngilizce Veri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, veri analitiği ve büyük veri yönetimi konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere veri madenciliği, veri tabanı yönetimi, veri modelleme ve analizi, makine öğrenimi ve yapay zeka gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, büyük veri setlerini analiz etmek, veri tabanı sistemleri oluşturmak, veri tabanı güvenliği sağlamak ve veri analitiği araçlarını kullanmak gibi becerileri geliştirirler. İngilizce Veri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunları, veri mühendisi veya veri analisti olarak çalışabilirler. Veri tabanı yönetimi şirketlerinde, büyük veri projeleri yürüten şirketlerde, bilgi teknolojileri departmanlarında veya danışmanlık firmalarında iş imkanları bulunmaktadır.