Kabile Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Kabile" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir.

Anlamı: "Kabile," genellikle aynı soydan gelen ve genellikle aynı coğrafi bölgede yaşayan insanların oluşturduğu sosyal birimdir.

Kabile üyeleri genellikle akrabalık bağlarıyla birbirlerine bağlıdır ve kabile, ortak bir kültür, dil veya geleneklere sahip olabilir. Kabileler, genellikle kendi iç işlerini düzenler ve liderleri tarafından yönetilirler. Bu liderlik genellikle aile bağlarına dayanır veya topluluğun içinde saygı gören biri tarafından sağlanır. Kabileler, genellikle bir araya gelerek dayanışma içinde yaşarlar ve ortak amaçlarını gerçekleştirmek için birlikte çalışırlar. Bu amaçlar genellikle topluluğun refahını artırmak veya dış tehditlere karşı korunmayı içerir. Kabilelerin yapısı ve işleyişi, coğrafi, kültürel ve tarihsel faktörlere bağlı olarak çeşitlilik gösterebilir.

Örnek Cümle:

• O bölgede yaşayan Bedevi kabileleri, geleneksel yaşam tarzlarına sıkı sıkıya bağlıdır.
  • Kabile lideri, topluluğun günlük işlerini düzenler ve sorumluluğunu üstlenir.