Zımmen Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
"Zımmen" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "zimmen" (ظِمَّن) kelimesi, "altında, dolayında" gibi anlamlara gelir.
Türkçe'de "zımmen" olarak kullanılan bu kelime, Arapça'dan dilimize geçmiş ve kullanım alanında "dolaylı olarak" veya "bir diğer yolla" gibi anlamlar kazanmıştır.

Kelimenin Anlamı:
"Zımmen" kelimesi, bir şeyin doğrudan ifade edilmediği ancak dolaylı olarak anlaşıldığı durumları belirtmek için kullanılır.
Örneğin, "Zımmen onaylanmıştır" ifadesinde, direkt olarak onaylanmadığı ancak başka bir yolla bunun anlaşıldığı belirtilmektedir.

Örnek Cümle:

Öneri resmi olarak kabul edilmedi ancak zımmen onaylanmış gibi davranıldı.