Yorumlar

4.19
(64)

Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi Sertifika Programı

₺1.440,00

Mantarın Özellikleri ve Besin Değeri Kültür mantarcılığında şapkalı mantar (Agaricus bisporus) en çok yetiştirilen mantar türüdür.

Tanıtım Videosu

Öne Çıkanlar

  • Eğitime Hemen Başla
  • Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi Sertifika Programı

Mantar Nedir ?

Mantarlar yeryüzünün en gizemli canlılarından biri, bitkilerin yaklaşık yüzde 90’ı mantarlarla karşılıklı yarar içerisinde iletişim kuruyorlar. Aynı zamanda mantarların besin değerleri ve lif oranları oldukça yüksek; potasyum, magnezyum, çinko ve B vitamini barındırıyorlar.

Mantarın Özellikleri ve Besin Değeri Kültür mantarcılığında şapkalı mantar (Agaricus bisporus) en çok yetiştirilen mantar türüdür. Toprak üstünde bulunan beyaz renkli sap ve şapka yenen kısımdır. Mantar insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Mantar %90’a yakın su içerir. İçinde çok az miktarda karbonhidrat ve yağ bulunması nedeniyle 100 g taze mantar yendiği zaman 30-40 kalori vermektedir. Ayrıca kalp ve damar hastalarına tavsiye edilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Mantarda bulunan protein miktarı türe göre değişmekle beraber 100 g mantarda 3-8 g’dır. Mantar proteinin %70’i hazmolabilir niteliktedir. Ayrıca vücutta bu protein depolanmaz günlük olarak kullanılır. Hayvansal proteinin %30-40 sindirilebilir. Özellikle etle alınan protein fazlası vücutta depolanmaya başlayarak birikir. Protein birikmesi özellikle kalp ve damar hastalıkları olan kişiler için sakıncalıdır.

İstiridye Mantarı nedir?

İstiridye mantarı yaygın olarak tüketilen bir mantar türüdür. İstiridye mantarının lezzetli ve ekonomik değere sahip olması nedeniyle birçok kişi de istiridye mantar yetiştiriciliği işi ile pazarlara istiridye mantar üretimini sağlamaktadır. Bu nedenle mantar yetiştiriciliği özellikle de istiridye mantar yetiştiriciliği üretim alanında revaçta bir sektör haline gelmiştir. Bu mantar türünün istiridye mantar olarak adlandırılmasının nedeni ise şapkasının istiridye şekline benziyor olmasından kaynaklanmaktadır

•Pahalı olmayan ve yerel olarak bulabileceğiniz malzemelerle kolaylıkla yetiştirilebilir: saman, talaş, şeker kamışı malçı, kağıt, mukavva…
•Kültür mantarlarına göre daha yüksek fiyattan satılır.
•Fiyat hakkında konuşacak kadar ender bulunur.

Üretim yapılacak yetiştirme alanı için az bir yatırım gerektirir. Yetiştirilmesi en kolay mantar türlerinden biridir bu nedenle sizin için iyi bir başlangıç olacaktır.

 

Kültür Mantarı nedir?

Kültür mantarının yetiştiği toprağın üst bölümünde şapkalı beyaz kısmı bulunur. Toprağın alt kısmında yer alan kök kısmı ise misel denilen saptan oluşmaktadır. Mantar tohumu ekiminden sonra gelişim sürecini tamamlayan mantar meyve verme evresinde toprağın üst kısmında olgunlaşmaya başlayan beyaz şapka kısmı görülmeye başlanır. Kültür mantarı yetiştiriciliği son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiştir.

20 uzaktan eğitim sürecektir

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir ayrıca Türkiye'de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.

Mesleki eğitimler ve sertifikalar, genellikle belli mesleki alanlarda çalışan veya çalışmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.
 Bu eğitimler, bir mesleki alanda çalışan kişilere ileri seviye bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla verilir ve bu eğitimlerin tamamlanmasını takiben bir sertifika verilir. Bu sertifikalar mesleki alanda çalışan kişilerin yetkinliklerini gösterir. Bu nedenle mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki kariyerlerini geliştirmeyi hedefleyen kişiler için önemlidir. Mesleki eğitimler ve sertifikalar herkes tarafından tercih edilebilir.

Örneğin, mesleki alanda çalışmayı düşünen ve bu alanda çalışmaya başlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak isteyen kişiler bu tür eğitimleri ve sertifikaları alarak mesleki alanda çalışmaya başlayabilirler. Bu tür eğitimler ve sertifikalar, aynı zamanda mesleki alanda çalışan kişilerin kariyerlerini ilerletmek için de kullanılabilir. Örneğin, bir mühendis olarak çalışan kişi, mühendislik alanında ileri seviye bir eğitim alarak kariyerine devam edebilir ve bu sayede daha yüksek bir pozisyona geçme şansını artırabilir.

Sonuç olarak, mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki alanda çalışmak isteyen veya mesleki kariyerlerini geliştirmeyi hedefleyen herkes tarafından tercih edilebilir. Mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki alanda çalışmaya başlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak için önemlidir ve aynı zamanda mesleki kariyerlerini ilerletmek için de kullanılabilir.

Eğitime Nasıl Katılabilirim ?

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.

Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.

SÜREÇ HAKKINDA:

  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır. 3 sınav hakkınızda da başarılı olamama durumunda ek sınav ücreti 480₺'dir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.

BAŞVURU HAKKINDA:

  • Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvurusu olmayan adayların kayıtları kabul edilmemektedir. Önce başvuru yapınız.
  • Kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini aşağıda yer alan banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemi sonrasında dekont, makbuz ya da ekran görüntüsünü 0549 694 54 00 iletişim numarasına whatsapp üzerinden iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemi sırasında açıklama kısmına " TC Kimlik No ve Eğitim Adı" yazılmalıdır.
  • Ödeme esnasında alıcı adı / hesap sahibi kısmına "Sakarya Uygulamalı Bilimler Ün Sayem-Kurs/Eğitim Gelirleri(Sığdığı kadarını yazınız.)” yazdığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

 


Yorumlar

1 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum



Son İncelemeler

Mus**

Mus**

Merhaba bu sertifika edevlette sorguladigimizda gorebiliyormuyuz

Merhabalar, evet sertifikalarınız üniversite onaylı ve e-Devlette sorgulanabilir olacaktır.

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle Sertifikalı Eğitim Programları SAYEM'de!