Radyo ve Televizyon Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Önlisans Programı, öğrencilere radyo ve televizyon ile ilgili temel bilgi ve becerileri sağlayan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere radyo ve televizyon stüdyolarında, yayın sistemlerinde ve üretim ekiplerinde çalışma konusunda gerekli teknik ve pratik bilgileri sunar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, radyo ve televizyon yayıncılığı alanında çeşitli görevler üstlenebilirler. Radyo ve televizyon istasyonlarında ses ve görüntü kaynaklarını işleme, montajlama, düzenleme ve yayına hazırlama gibi teknik işlemleri gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda radyo ve televizyon prodüksiyon ekiplerinde çalışarak programların planlanması, çekimleri ve yayın süreçleriyle ilgilenebilirler.

Radyo ve televizyon teknolojisi mezunları, radyo ve televizyon istasyonlarında, prodüksiyon şirketlerinde, yayın operasyon merkezlerinde, medya ajanslarında, reklam ve pazarlama departmanlarında iş imkanları bulabilirler. Ayrıca, kendi prodüksiyon şirketlerini kurarak bağımsız çalışma fırsatlarına da sahip olabilirler.