Eser Koruma Önlisans Programı Nedir Ne İş Yapar Çalışma Alanları

Eser Koruma Önlisans Programı, tarihi ve kültürel eserlerin korunması, restorasyon yöntemleri, müze yönetimi ve kültürel miras alanında çalışma prensipleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere eser analizi, restorasyon teknikleri, koruma etiği, müze koleksiyon yönetimi ve müze sergileme teknikleri hakkında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, müzelerde, restorasyon atölyelerinde, tarihi ve kültürel miras koruma kurumlarında veya özel restorasyon şirketlerinde çalışabilirler. Tarihi ve kültürel eserlerin korunması ve restorasyonu konusunda çalışmalar yapabilir, eser analizleri yapabilir ve restorasyon projelerini yönetebilirler. Ayrıca, müze koleksiyonlarının yönetimini gerçekleştirebilir, sergi düzenlemeleri yapabilir ve kültürel mirasın korunması ve tanıtımı konusunda projeler geliştirebilirler.