Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Önlisans Programı Nedir ?

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Önlisans Programı, finansal piyasalar, menkul kıymetler, yatırım araçları ve sermaye piyasası işleyişi hakkında öğrencilere temel bilgileri kazandıran bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere sermaye piyasası araçlarını analiz etme, portföy yönetimi yapma, yatırım danışmanlığı ve borsa işlemleri gibi konularda yetkinlikler kazandırmayı amaçlar.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası mezunları, yatırım şirketlerinde, bankalarda, aracı kurumlarda, portföy yönetimi şirketlerinde, sigorta şirketlerinde, sermaye piyasası kuruluşlarında çalışabilirler. Analist, portföy yöneticisi, yatırım danışmanı, risk yöneticisi gibi pozisyonlarda görev alabilirler.