Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı, turizm sektöründe seyahat hizmetleri, destinasyon yönetimi, tur operasyonları, havaalanı işlemleri, müşteri ilişkileri ve turizm bilgisi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere turizm endüstrisinde destinasyonların tanıtımı, tur operasyonları yönetimi, seyahat acentesi işlemleri, havaalanı operasyonları ve turizm pazarlama stratejileri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, seyahat acentelerinde, havaalanlarında, tur operatörlerinde veya turizm danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Turistik turların organizasyonunu yapabilir, müşterilere seyahat hizmetleri sunabilir, destinasyonların tanıtımını yapabilir ve müşteri ilişkilerini yönetebilirler.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri mezunları, seyahat acentelerinde, tur operatörlerinde, havaalanlarında veya turizm danışmanlık firmalarında istihdam edilebilirler. Tur organizasyonları, rezervasyon işlemleri, müşteri hizmetleri, turizm bilgisi ve destinasyon yönetimi gibi konularda çalışabilirler. Ayrıca, turizm endüstrisindeki gelişmeleri takip ederek, sektördeki yeniliklere uyum sağlayabilirler.