Biyokimya Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyokimya Önlisans Programı, biyoloji ve kimya disiplinlerini birleştirerek biyokimya alanında temel bilgi ve becerileri sağlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere hücre biyolojisi, moleküler biyoloji, biyokimyasal analiz yöntemleri, enzimler, metabolizma ve genetik gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, laboratuvarlarda, sağlık sektöründe, araştırma merkezlerinde veya ilaç firmalarında çalışabilirler. Biyokimyasal analizler yapabilir, laboratuvar yönetimi yapabilir, araştırma projelerine katılabilir ve ilaç geliştirme çalışmalarına destek verebilirler.