Oto Boya ve Karoseri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Oto Boya ve Karoseri Önlisans Programı, otomotiv sektöründe araçların boya ve karoseri bakımı, onarımı ve restorasyonu konularında eğitim sunan bir programdır. Bu program, öğrencilere boya teknikleri, karoseri onarımı, döküm işlemleri, kaporta düzeltme, boya malzemeleri ve uygulamaları gibi konularda bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler.

Oto Boya ve Karoseri mezunları, otomotiv servislerinde, oto tamir atölyelerinde, oto boya merkezlerinde veya özel şirketlerde çalışma imkanına sahiptirler. Araçların boya işlemlerini yapabilir, karoseri onarımı ve düzeltme çalışmalarını gerçekleştirebilirler. Kazalardan zarar gören araçların onarımı ve restore edilmesi süreçlerinde görev alabilirler.

Bu program mezunları, boya tekniklerinde uzmanlaşarak araçların boyama işlemlerini yapabilirler. Boya malzemelerinin seçimi, yüzey hazırlığı, astar uygulaması, boya tabakalarının uygulanması ve cilalama gibi adımları takip ederek, araçların estetik görünümünü sağlayabilirler.

Karoseri onarımı konusunda bilgi ve beceri sahibi olan mezunlar, araçların hasarlı bölgelerini tamir edebilir ve orijinal görünümlerini geri kazandırabilirler. Kaporta düzeltme, döküm işlemleri, kaynak ve lehimleme gibi teknikleri kullanarak araçların yapısal bütünlüğünü sağlayabilirler.

Oto Boya ve Karoseri Önlisans Programı mezunları, otomotiv sektöründe boyacı, karoser ustası, oto tamircisi veya özel işletmelerde restorasyon uzmanı olarak çalışma fırsatlarına sahiptirler. Araçların boya ve karoseri bakımı, onarımı ve restorasyonu konularında uzmanlaşarak, araçların güvenliği ve estetiği için önemli bir rol üstlenebilirler.