Odyometri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Odyometri Önlisans Programı, işitme sağlığıyla ilgili konuları kapsayan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere işitme kaybı değerlendirmesi, odyolojik testler, işitme cihazları, işitme rehabilitasyonu ve işitme sağlığı yönetimi gibi konularda bilgi ve beceriler sunmayı amaçlar.

Odyometri mezunları, hastanelerde, işitme merkezlerinde, özel kliniklerde veya işitme cihazı satış noktalarında çalışma imkanına sahiptirler. İşitme testlerini gerçekleştirerek, işitme kaybı olan bireylerin işitme seviyelerini değerlendirebilirler. Bu testler aracılığıyla işitme sorunlarını teşhis edebilir ve işitme cihazı ihtiyacı olan bireylere uygun çözümler sunabilirler.

Odyometri mezunları, işitme cihazı seçimi, uygulanması ve ayarlamasında uzmanlaşır. İşitme cihazlarının doğru şekilde kullanılması ve ayarlanması için bireylere rehberlik edebilirler. Ayrıca, işitme rehabilitasyonu süreçlerini yöneterek, bireylerin işitme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olurlar.

Bu program mezunları, işitme sağlığı yönetimi konusunda bilgi ve beceri sahibidirler. İşitme sağlığı programları ve projeleri oluşturabilir, toplumda işitme sağlığı bilincini artırmak için çalışmalar yapabilirler. İşitme kaybı olan bireylere danışmanlık ve destek sağlayarak, yaşam kalitelerini iyileştirebilirler.

Odyometri Önlisans Programı mezunları, hastanelerde, işitme merkezlerinde, işitme cihazı satış noktalarında, özel kliniklerde veya kendi işlerini kurarak çalışma fırsatlarına sahiptirler. İşitme testlerini gerçekleştirme, işitme cihazı uygulama ve ayarlama, işitme rehabilitasyonu hizmetleri, işitme sağlığı yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşarak işitme sağlığı konusunda toplum hizmeti sunabilirler.