İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İnsan Kaynakları Yönetimi, bir kurumun en değerli varlıkları olan insan kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesiyle ilgilenen bir disiplindir. İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programı ise bu alanda temel bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır.

İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programı, genellikle iki yıl süren bir eğitim programıdır ve iş dünyasında insan kaynakları departmanlarında çalışacak profesyoneller yetiştirmeyi hedefler. Program kapsamında öğrencilere işletme, psikoloji, hukuk, muhasebe, iletişim ve yönetim gibi dersler verilir. Bu dersler aracılığıyla öğrenciler, insan kaynakları politikaları ve stratejileri, personel seçimi ve yerleştirme, eğitim ve geliştirme, performans değerlendirme, ücretlendirme, iş sağlığı ve güvenliği gibi konuları öğrenirler.

İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programı mezunları, insan kaynakları departmanlarında çeşitli rollerde çalışabilirler. İşverenlerin insan kaynakları politikalarının uygulanması, personel seçimi ve yerleştirme süreçlerinin yönetilmesi, işe alım ve mülakat süreçlerinin yürütülmesi, personel eğitimi ve geliştirme programlarının hazırlanması, performans değerlendirme sistemlerinin oluşturulması gibi görevleri yerine getirebilirler. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konularında da çalışmalar yapabilirler.

İnsan Kaynakları Yönetimi mezunları, genellikle özel sektördeki şirketlerin insan kaynakları departmanlarında, insan kaynakları asistanı, insan kaynakları uzmanı, işe alım uzmanı, eğitim ve geliştirme uzmanı, performans değerlendirme uzmanı gibi pozisyonlarda çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca kamu kurumları, insan kaynakları danışmanlık firmaları ve insan kaynakları yönetimiyle ilgili diğer organizasyonlarda da istihdam edilebilirler.