Üretimde Kalite Kontrol Önlisans Programı Nedir

Üretimde Kalite Kontrol Önlisans Programı, kalite yönetimi, istatistiksel kalite kontrol, kalite güvencesi, proses iyileştirme ve üretim verimliliği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere kalite kontrol tekniklerini, istatistiksel analizleri, proses iyileştirme yöntemlerini ve kalite güvence sistemlerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, üretim sektöründe, fabrikalarda, kalite kontrol laboratuvarlarında veya kalite departmanlarında çalışabilirler. Üretim süreçlerini denetleyebilir, kalite kontrol testlerini gerçekleştirebilir, ürün kalitesini değerlendirebilir ve kalite iyileştirme projeleri yürütebilirler. Ayrıca, üretim verimliliğini artırmak için proses analizleri yapabilir, kalite güvence sistemlerini uygulayabilir ve kalite standartlarına uyumu sağlayabilirler.