Tarımsal İşletmecilik Önlisans Programı Nedir ?

Tarımsal İşletmecilik Önlisans Programı, tarım sektöründe tarımsal işletmelerin yönetimi, tarım ekonomisi, tarım pazarlaması, tarımsal finansman ve tarımsal girişimcilik gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere tarımsal işletmelerin planlanması, organizasyonu, kaynak yönetimi, mali analiz ve pazarlama stratejileri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tarımsal işletmelerde yöneticilik yapabilir, tarım projelerini planlayabilir, maliyet analizi ve verimlilik hesaplamaları yapabilir, tarım ürünlerinin pazarlama stratejilerini geliştirebilirler.

Tarımsal İşletmecilik mezunları, tarım işletmelerinde, tarım kooperatiflerinde, tarım danışmanlık firmalarında, tarımsal finans kuruluşlarında veya kendi tarımsal işletmelerini kurarak çalışabilirler. Tarımsal işletmelerin yönetimi, tarım pazarlama stratejileri, tarımsal girişimcilik ve tarımsal finansman gibi konularda uzmanlaşarak, tarım sektöründeki verimlilik ve karlılığı artırabilirler.