Muamelat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muamelat" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "amila" (عمل) kelimesinden gelir.

Anlamı: "Muamelat," ticari, finansal veya iş dünyasıyla ilgili çeşitli faaliyetleri ifade eden bir terimdir. Bu terim genellikle işlemler, faaliyetler veya işle ilgili süreçler anlamında kullanılır.

Örnek Cümle:

• Şirketimiz, günlük muamelatın daha verimli bir şekilde yönetilmesi için yeni bir yazılım sistemini kullanmaya başladı.
  • Ticaretteki muamelat, ekonomik büyümenin önemli bir parçasıdır ve firmalar arasında güçlü iş ilişkilerinin oluşturulmasına yardımcı olur.