Mucize Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Mucize kelimesi, olağanüstü, doğaüstü veya açıklanamayan bir olayı veya olayı ifade eder. Mucize, bilimsel veya doğal yollarla açıklanamayan bir olay olarak kabul edilir.

Kökeni: "Mucize" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "معجزة" (mu'cize) kelimesi olağanüstü veya harika bir şey anlamına gelir.

Örnek Cümle: Doktorlar, hastanın iyileşmesini bir mucize olarak nitelendirdiler, çünkü hastalığın tıbbi açıdan açıklanamayan bir şekilde gerilediğini gördüler.