Müessir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müessir" kelimesi Arapça kökenli olup "e-s-r" kökünden türetilmiştir. Kök anlamı olarak "etkileyen" veya "tesir eden" anlamına gelir.

Anlamı: "Müessir" kelimesi, bir şeyin etkisi altında bırakan veya etkileyen anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya bir durumun diğerine olan etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır. Bu kelime, bir olayın veya durumun sonuçları üzerinde önemli bir rol oynayan unsurları ifade etmek için de kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• Öğretmenin müessir bir anlatımı vardı ve öğrencileri dersi daha iyi anlamalarını sağladı.
  • Bu ilaç, ağrıları hızla hafifleten müessir bir etkiye sahiptir.
  • Sanat eseri, izleyiciler üzerinde derin bir müessirlik yarattı ve onları etkiledi.