Mahzar Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mahzar" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "مَحْضَر" (maḥḍar) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Mahzar" kelimesi, bir kişinin veya bir şeyin belirli bir yerde veya zamanında hazır veya bulunur durumda olma halini ifade eder. Bu kelime, bir olayın, durumun veya kişinin bir mekânda veya belirli bir anımda yer aldığını göstermek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Toplantı için salon, katılımcılar için mahzar edildi ve herkes yerini aldı.
  • Düğün için her şey hazırdı, gelin ve damat mahzarlandı ve tören başladı.
  • Acil durum ekipleri, her an göreve çağrılmaya hazır bir şekilde mahzar bekliyorlar.