Talik Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Talik kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "tâlik" kelimesinden türetilmiştir. Arapça kökenli bu kelimenin Türkçedeki kullanımı, yazı ya da el yazısı eserlerde kullanılan bir yazı stili olarak tanımlanır.

Kelimenin Anlamı:
Talik, Arap harfli yazıların zarif ve eğri hatlarla yazıldığı bir el yazısı stilini ifade eder. Bu stil özellikle çağdaş Türk el yazısı geleneğinde önemlidir ve estetik bir görünüm sunar.

Örnek Cümle:
Edebiyat öğrencileri, talik yazı stiliyle yazılmış eserleri inceleyerek Arap harfli yazının estetik ve özgün yapısını keşfederler.