Dalkavuk Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: "Dalkavuk" kelimesi, başkalarının gözü önünde aşırı övgülerde bulunarak çıkar sağlamaya çalışan ve aşırı derecede uysal veya yaltaklanan bir kişiyi tanımlar. Dalkavuklar, genellikle gerçek duygularını gizler ve çıkarları için başkalarını memnun etmeye çalışırlar. Bu tür davranışlar, genellikle samimiyetsizlik ve riyakarlıkla ilişkilendirilir.

Kökeni: "Dalkavuk" kelimesi Türkçe kökenlidir.

Örnek Cümle: Patronu için sürekli dalkavukluk yapan bir çalışan, iş arkadaşları arasında popüler değil.