Müşkül Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müşkül" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "şekil" (شَكْل) kelimesinden gelir.

Anlamı: "Müşkül," bir işin veya durumun zor veya problemli olduğunu ifade eden bir terimdir. Bir şeyin çözülmesi veya aşılması gereken bir engeli veya sorunu olduğunu belirtir. Bu terim genellikle karşılaşılan zorlukları veya engelleri tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu sorun, çözülmesi müşkül bir meseledir ve uzman bir ekibin yardımı gerekebilir.
  • Müşkül bir durumda olduğumuz için bu konuyu çözmek için yeni bir strateji geliştirmemiz gerekecek.