Muştu Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Muştu kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Şetve" kökünden türetilmiştir ve "duyum, haber" anlamına gelir.

Muştu, bir kişinin başka bir kişiye veya bir olaya ilişkin haber veya bilgi verme eylemini ifade eder. Bu kelime genellikle günlük konuşma dilinde sıkça kullanılır ve haberleşme amacıyla kullanılır.

Kelimenin Anlamı:
Muştu, bir bilgiyi veya haberi başka bir kişiye aktarma veya duyurma anlamına gelir.

Bu kelime, haberleşme veya bilgi paylaşımı süreçlerinde kullanılır.

Örnek Cümle:

• Arkadaşım bana bu konuda önemli bir muştu verdi ve ben de diğer arkadaşlarıma bilgiyi aktardım.
  • Gazete muhabiri, en son gelişmeler hakkında bir muştu yayınladı ve okuyucularını bilgilendirdi.