Sefir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
"Sefir" kelimesi Arapça kökenlidir ve "elçi, temsilci" anlamına gelir. Türkçede ise sefir, bir ülkeyi başka bir ülkeye resmi olarak temsil eden diplomatik bir görevliyi ifade eder. Sefirler, ülkeler arasında ilişkilerin yürütülmesi, anlaşmaların yapılması ve diğer diplomatik işlevleri yerine getirirler.

Kelimenin Anlamı:
Sefir, bir ülkenin başka bir ülkeye veya uluslararası bir organizasyona resmi temsilci olarak atadığı kişiyi tanımlar. Sefirler, diplomatik ilişkileri sürdürme, görüşmeleri yönetme ve ülkeleri temsil etme görevini yerine getirirler.

Örnek Cümle:

• Büyükelçi, sefirin yabancı ülkedeki temsilcisidir.
  • Sefir, iki ülke arasındaki anlaşmanın müzakerelerini yürütüyor.