İç Mekan Tasarımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

İç Mekan Tasarımı Önlisans Programı, iç mekan tasarımı prensipleri, renk teorisi, malzeme seçimi, mobilya düzenlemesi, aydınlatma tasarımı, 3D modelleme gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere iç mekan tasarımı süreçlerini, görsel iletişim becerilerini, tasarım yazılımlarını kullanmayı ve proje yönetimini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, iç mekan tasarım şirketlerinde, mimarlık firmalarında, inşaat şirketlerinde veya serbest tasarımcı olarak çalışabilirler. İç mekan tasarım projelerinde yer alabilir, müşteri taleplerini analiz edebilir, tasarım konseptleri oluşturabilir ve 3D modelleme ve tasarım yazılımları kullanarak projelerini görselleştirebilirler. Ayrıca, malzeme seçimi ve mobilya düzenlemesi gibi detaylara hakim olabilir, aydınlatma tasarımları yapabilir ve projelerin bütçe ve zaman çerçevesinde yönetimini sağlayabilirler.