Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Önlisans Programı Nedir

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Önlisans Programı, ceza adaleti sistemini, suç ve ceza kavramlarını, ceza infaz yöntemlerini ve güvenlik hizmetlerini konu alan bir programdır. Bu program, öğrencilere ceza hukuku, ceza infaz sistemi, hapishane yönetimi, toplumda suçla mücadele ve rehabilite çalışmaları gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, ceza infaz kurumlarında, denetimli serbestlik birimlerinde, rehabilite merkezlerinde veya güvenlik hizmetleri sağlayan kuruluşlarda çalışabilirler. Ceza infaz süreçlerini yönetebilir, mahkûmların rehabilitasyon çalışmalarına katkıda bulunabilir, denetimli serbestlik süreçlerini izleyebilir ve güvenlik tedbirlerini sağlayabilirler.