Ortopedik Protez ve Ortez Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ortopedik Protez ve Ortez Önlisans Programı, hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için protez ve ortez cihazlarının tasarımı, üretimi ve uygulanması konularında eğitim sunan bir programdır. Bu program, öğrencilere anatomik bilgiler, malzeme seçimi, ölçüm ve uygulama teknikleri gibi konuları içeren bir eğitim verir.

Ortopedik Protez ve Ortez mezunları, sağlık kuruluşlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, protez-ortez laboratuvarlarında veya özel kliniklerde çalışabilirler. Hasta değerlendirmesi yaparak, bireylerin ihtiyaçlarına uygun protez veya ortez cihazlarını tasarlayabilirler. Bu cihazları üretebilir, uygulayabilir ve takip eden süreçlerde gerekli ayarlamaları yapabilirler.

Bu program mezunları, hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmak için çalışırlar. Protez ve ortez cihazlarının doğru şekilde uygulanması ve kullanılması için hastalara eğitim verirler.