Şakird Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni:
"Şakird" kelimesi Arapça kökenli olup, Türkçe'ye Arapçadan geçmiştir. "شاكر" (shakir) kelimesi Arapça'da "minnettar, şükreden" anlamında kullanılır.

Anlamı:
"Şakird", genellikle bir öğretmenin rehberliğinde eğitim alan öğrenci anlamında kullanılır. Özellikle dini eğitim veren okullarda öğrenci olarak nitelendirilir.

Örnek Cümle:

• "Medrese hocaları, şakirdlerine dini ilimleri öğretirler."
  • "Hafızlık eğitimi almak isteyen şakirdler, hocalarının rehberliğinde çalışmalarını sürdürdüler."