Yorumlar

4.51
(339)

STEM Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı

₺1.440,00

STEM eğitimini öğretebilecek ve uygulayabilecek seviyeye gelebilecek ve STEM Eğitiminin eğitimini verebileceklerdir.

Tanıtım Videosu

Öne Çıkanlar

  • Eğitime Hemen Başla
  • Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

STEM Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı

STEM NEDİR, NE ANLAMA GELİR ?
STEM, Science, Technology, Engineering ve Math’in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olan bir kelimedir. STEM eğitim sistemi teknik olarak ülkemizde ilkokul çağından beridir uygulanmaktadır. Ancak 2011 yılından itibaren ABD’den yayılan popüler bir eğitim sistemi olarak ismi STEM olarak devşirilmiş olup, dünya’da birçok okulda (ülkemizde’de aynı isimle eğitim sistemini uygulayan okullar mevcuttur) uygulanmaya başlamış bir eğitim sistemidir. Bu sistem sayesinde, öğrencilere Fen bilimleri, Matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerini/metodlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılmasını hedef alınmaktadır.

Bu eğitimde katılımcılara disiplinlerarası bakış açısı, 21. Yüzyıl becerileri, STEM alanlarını (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) disiplinlerarası bakış açısıyla kullanarak günlük hayattaki problemlere çözümler oluşturma, analitik ve tasarım odaklı düşünme becerilerini kazandırmayı amaçlayan STEM Eğitimi alanında teorik ve uygulamalı bir eğitim verilecek olup bu eğitimle ilgili birçok uygulama yapacaklardır.

Eğitim sonunda STEM Eğitimi alanında özel bilgi ve beceri, bu eğitimin farklı disiplinlerde kullanımı konusunda farkındalık ve eğitimde STEM yaklaşımının kullanımı konusunda bilgi sahibi olacka olan katılımcılar, STEM eğitimini öğretebilecek ve uygulayabilecek seviyeye gelebilecek ve STEM Eğitiminin eğitimini verebileceklerdir.

İlkokul öğretmenleri, her branştan ortaokul, lise öğretmenleri, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar ve STEM eğitimine ilgi duyan herkes katılabilir. Katılım için herhangi bir önkoşul yoktur.
Başarılı olan kursiyerlere "STEM EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ" sertifikası verilecektir. Bu sertifikayla kreşlerde, özel okullarda, kolejlerde STEM Eğitimi dersleri ve kursları verilebilir, özel dersler açabilirler.

STEM NEDİR?
STEM eğitimi, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir öğretim modeli olarak tanımlanıyor. Tüm bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan STEM, öğrencilere günlük yaşamda problemlerle başa çıkmanın da bir matematiği olduğunu anlatıp, farklı düşünmelerini ve çeşitli süreçlere yeni çözümler arama kabiliyetlerini artırmalarını sağlayacak bir yaklaşım. Literatürdeki tanımına göre, okul öncesi çağdan lisansüstü öğrenim çağına kadar, gerek müfredat dahilinde, gerekse müfredat dışı şekilde uygulanabilecek de bir metot.

STEM ETKİNLİKLERİ VE UYGULAMALARI
Aslen, bireyin günlük yaşamındaki sorunları çözmek için fen, matematik, teknoloji ve mühendislik süreçlerini birleştiren pedagojik bir yaklaşım olan STEM eğitiminin en temel özelliklerinden biri; mühendislik tasarımının bilim, matematik ve teknoloji öğrenimi ile birleşmesi olarak görülüyor. Öğrenciler, fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini, gerçek hayattaki problemlerini çözmek için kullanacak aktivitelerle geliştiriyorlar. Yani, modelin öne çıkan bir diğer temel özelliği de, öğrencilere, bu dört disiplinden hem günlük yaşamlarında, hem de ileride meslek hayatlarında kullanabilecekleri pratiklerin öğretilmesi.

STEM EĞİTİMİNİN AMAÇLARI VE FAYDALARI
STEM eğitiminin temel amaçlarının ilki, bu alanlarda üretici olarak profesyonel yaşama adım atmak isteyen üniversitelilerin sayısını artırmak; diğeri ise öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi disiplinlerdeki temel bilgi düzeylerini artırarak, günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamak. Özet olarak bu eğitim modeli, öğrencilere erken yaşta eleştirel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme yetileri aktararak, toplumun üretkenlik ve sorumluluk becerilerini artırmayı hedefliyor. Sadece fen bilimlerinde başarı odaklı bir eğitimi çağrıştıran isminin aksine, STEM eğitim sistemi, öğrencileri tarımdan endüstriye, çevre yönetiminden sağlık hizmetleri ve ulaşım sektörüne pek çok alanda başarı için hazırlıyor. Üstelik model, bilim, matematik ve teknoloji alanlarıyla da sınırlı kalmıyor. İstenildiği takdirde, dilbilgisi, edebiyat ve güzel sanatlar gibi bölümlere de kolaylıkla adapte edilebiliyor. STEM eğitiminin tüm prensiplerinin ve faydalarının, sanatın içine ya da sanat yoluyla entegre edilmesi yaklaşımına ise STEAM deniyor. STEM eğitimini bir başka seviyeye taşıyan STEAM, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarının arasına beşinci bir disiplin olarak sanatı (Art) katıyor. STEAM, öğrencilerin bu önemli alanlarda öğrendikleri ile sanat uygulamaları, öğeleri, tasarım ilkeleri ve standartları arasında bir bağ kurarak öğrenmelerine olanak tanıyor. Sınırların ve kısıtlamaların ortadan kalktığı STEAM eğitiminde merak, eleştirel düşünme, sorgulama ve inovasyonla dolu bir öğrenme ortamı sağlanıyor.

  • STEM TANIMI VE GELİŞİMİ
  • STEM EĞİTİMİ TARİHİNE BAKIŞ VE GÜNÜMÜZDE STEM
  • STEM NEDİR?
  • STEM EĞİTİMİNİN AMAÇLARI VE FAYDALARI
  • STEM EĞİTİMİNDE YAŞ FAKTÖRÜ
  • EĞİTİMİN HER BASAMAĞINDA STEM’İN ROLÜ
  • BİLİMSEL OKUR YAZARLIK
  • KAVRAMLAR VE BİLİŞSEL SÜREÇ BECERİLERİ
  • PROJE TABANLI ÖĞRENME MODELİ VE STEM
  • STEM HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
  • KODLAMA
  • STEM VE ROBOTİK
  • OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARINDA STEM
  • ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
  • DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE STEM
  • KAZANIM MERKEZLİ STEM UYGULAMALARI
  • YAPICI ÖĞRENME STRATEJİSİ: DOĞAÇ YAPMA
  • STEM ETKİNLİKLERİNDE BAKIŞ AÇISI VE YARATICILIK

55 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir ayrıca Türkiye'de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.

Uygulayıcı sertifikalar, genellikle mesleki alanda deneyim sahibi olan kişiler için tasarlanmıştır. Bu sertifikalar mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ve mesleki uzmanlık alanında çalışmayı planlayan ve çalıştığı sektörde görevde yükselme isteyen kişiler için uygundur.

Örneğin, öğretmen olarak çalışan bir kişi, bir uygulayıcı sertifikası alarak öğretmenlik alanındaki bilgi ve becerilerini derinleştirebilir. Bunun yanı sıra alacağınız sertifika bu alanda uzman olduğunuzu ispatlar niteliktedir.

Bazı uygulayıcı sertifikaları programları, mesleki deneyimine bakılmaksızın kişisel gelişim amaçlıda alınabilir. Örneğin, bir Vantrolog Uygulayıcı Sertifika Programına, Sahne Sanatlarında deneyimi olmayan bir kişi de katılabilir.

Uygulayıcı sertifikalarının katılımcı koşulları programdan programa değişebilir. Bu nedenle, ilgilendiğiniz bir uygulayıcı sertifikası programının katılım koşullarını öğrenmek için eğitim danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Eğitime Nasıl Katılabilirim ?

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.

Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.

SÜREÇ HAKKINDA:

  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır. 3 sınav hakkınızda da başarılı olamama durumunda ek sınav ücreti 480₺'dir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.

BAŞVURU HAKKINDA:

  • Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvurusu olmayan adayların kayıtları kabul edilmemektedir. Önce başvuru yapınız.
  • Kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini aşağıda yer alan banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemi sonrasında dekont, makbuz ya da ekran görüntüsünü 0549 694 54 00 iletişim numarasına whatsapp üzerinden iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemi sırasında açıklama kısmına " TC Kimlik No ve Eğitim Adı" yazılmalıdır.
  • Ödeme esnasında alıcı adı / hesap sahibi kısmına "Sakarya Uygulamalı Bilimler Ün Sayem-Kurs/Eğitim Gelirleri(Sığdığı kadarını yazınız.)” yazdığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

 


Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum



Son İncelemeler

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle Sertifikalı Eğitim Programları SAYEM'de!