Sulama Teknolojisi Önlisans Programı Nedir?

Sulama Teknolojisi Önlisans Programı, tarım sektöründe su kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için sulama sistemlerinin planlanması, tasarlanması ve yönetimi konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere sulama teknikleri, sulama ekipmanlarının seçimi ve kullanımı, toprak ve su kaynakları yönetimi, tarımsal sulama projeleri gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tarım sektöründe sulama sistemleri planlaması, sulama ekipmanlarının kurulumu ve bakımı, toprak ve su kaynakları yönetimi gibi görevleri yerine getirebilirler. Sulama projelerinde çalışabilir, tarım alanlarının su ihtiyacını analiz edebilir ve uygun sulama yöntemlerini belirleyebilirler.

Sulama Teknolojisi mezunları, tarım işletmelerinde, sulama şirketlerinde, tarımsal kooperatiflerde veya sulama projeleriyle ilgili kamu kuruluşlarında istihdam edilebilirler. Tarım alanlarının su kaynaklarından etkin bir şekilde yararlanabilmesi için sulama sistemlerini planlayabilir, kurabilir ve yönetebilirler. Ayrıca, sulama teknolojilerindeki yenilikleri takip ederek çiftçilere danışmanlık yapabilirler.