Tarla Bitkileri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Tarla Bitkileri Önlisans Programı, tarım sektöründe yetiştirilen tarla bitkileri, tarım teknikleri, toprak analizi, bitki besleme, bitki koruma ve hasat gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, bitki ıslahı, tarım makineleri kullanımı, bitki koruma yöntemleri, verim artırma teknikleri ve hasat süreçleri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tarım işletmelerinde tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, bitki bakımı, hasat ve depolama işlemleri konusunda çalışabilirler. Toprak analizi yapabilir, bitki besleme programları oluşturabilir, bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele edebilirler.

Tarla Bitkileri mezunları, tarım işletmelerinde, çiftliklerde, tarımsal kooperatiflerde veya tarım danışmanlık firmalarında istihdam edilebilirler. Tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, verim artırma teknikleri, bitki koruma yöntemleri ve hasat süreçlerinde uzmanlaşarak, tarım işletmelerinde verimlilik ve karlılık sağlayabilirler. Ayrıca, tarım araştırma merkezlerinde çalışarak yeni bitki türleri geliştirme ve tarım tekniklerini iyileştirme çalışmalarına katkıda bulunabilirler.