Tapu ve Kadastro Önlisans Programı Nedir ?

Tapu ve Kadastro Önlisans Programı, taşınmaz mal mülkiyetinin kaydedilmesi, arazi ve arsa ölçümü, kadastro işlemleri, mülkiyet belgelerinin düzenlenmesi ve gayrimenkul hukuku konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere tapu kayıtları, arazi ölçüm teknikleri, harita ve kadastro işlemleri, gayrimenkul değerleme gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tapu ve kadastro dairelerinde veya özel gayrimenkul danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Mülkiyet belgelerinin düzenlenmesi, arazi ölçümü, kadastro işlemleri, taşınmaz mal değerleme süreçleri gibi görevleri yerine getirebilirler.

Tapu ve Kadastro mezunları, tapu ve kadastro dairelerinde, gayrimenkul danışmanlık firmalarında, inşaat şirketlerinde veya değerleme şirketlerinde istihdam edilebilirler. Taşınmaz mülklerin kaydedilmesi, mülkiyet belgelerinin düzenlenmesi, arazi ölçümü ve gayrimenkul değerleme süreçlerinde çalışabilirler.