Müşterek Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müşterek" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "مشترك" (muşterik) kelimesinden Türkçeye geçmiştir.

Anlamı: "Müşterek" kelimesi, birden fazla şeyin veya kişinin ortak veya aynı olma durumunu ifade eder.

Bu terim, ortak bir özelliği veya niteliği paylaşan şeyleri veya kişileri tanımlamak için kullanılır. "Müşterek" aynı zamanda birden fazla kişi veya taraftar tarafından paylaşılan veya kabul edilen bir durumu ifade etmek için de kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu iki arkadaşın müşterek ilgi alanları var, bu nedenle iyi anlaşıyorlar.
  • Ülkeler arasındaki müşterek çıkarlar, diplomatik ilişkilerin temelini oluşturur.
  • Ortak bir arkadaşları olduğu için, Tanışma partisinde birbirlerini müşterek bir arkadaşları aracılığıyla tanıdılar.